Faaliyet Alanlarımız

İcra Hukuku, Alacak Tahsili, İcra Takibi ve Haciz İşlemleri

Avukatlarımız icra hukuku, alacak tahsili, ihtiyati haciz, satış ve alacak takibi konularında avukatlık hizmeti vermektedirler. İcra avukatlarımız icra takibi hazırlanması ve takibi, haciz işlemleri, karşılıksız çek senet tahsili, tasarrufun iptali, menfi tespit ve istirdat davalarının açılması ve takibini yapmaktadırlar.

Konu Başlıkları

Borca ve takibe itiraz işlemlerinin yapılması, iflas ve iflasın ertelenmesi davaları, yedieminliği suistimal davalarının açılması ve takibi, itirazın iptali veya kaldırılması davalarının hazırlanması ve takibinde şahıs ve kurumsal müvekkillerimize avukatlık, arabuluculuk ve danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

İstanbul icra hukuku avukatı ekibimiz icra hukuku ve icra davaları konusunda 1992’den bugüne edindikleri deneyim ve bilgiler çerçevesinde, müvekkillerine en etkili sonucu sağlamak için hukuki destek vermektedirler.

Akkaş Hukuk Bürosu İstanbul icra hukuku avukatı kadrosu hukuki takiplerin gerçekleştirilmesi, mezkur takipler neticesinde tahsilatların yapılması ve ekonomik sıkıntı içinde olan şirketlere hukuki destek verilmesi alanlarında aktif olarak faaliyet göstermektedir.

İstanbul İcra Hukuku Avukatıyız

İcra Hukuku, Alacak Tahsili, İcra Takibi ve Haciz İşlemleri

Alacaklıların borçlarını zamanında ve rızası ile yerine getirmeyen borçlulara karşı; alacaklarına nasıl kavuşacağı düzenlenmiş, bu hukuk dalına da İcra ve İflas Hukuku adı verilmiştir.

İcra hukuku; alacaklının talebi üzerine borcunu ödemeyen borçlunun varsa taşınır ve taşınmaz mallarına ve diğer haklarına, devlet zoruyla el konulmasını ve bunların satılarak paraya çevrilmesi yoluyla alacağını tahsil etmesini düzenlemektedir.

İflas Hukuku ise; iflasına karar verilen bir borçlunun bünyesindeki haczedilebilen taşınır, taşınmaz tüm mal varlığının ve haklarının, icra yoluyla paraya çevrilerek, alacaklının alacağını tahsil etmesini sağlayan takip yoludur.

İcra İflas Hukukuna ilişkin hükümler 2004 sayılı İcra İflas Kanunu’nda bulunmaktadır. Bu kanunda icra ve iflasa ilişkin çeşitli takip yolları, bunların süreleri ve işletilecek prosedürler ayrı ayrı düzenlenmiştir.

İhtiyati Haciz Davası Nedir?

İhtiyati Haciz Davası

İstanbul icra hukuku avukatı ekibimiz ihtiyati haciz kararı alınması ve uygulanmasında ve sonrasında açılacak davalarda müvekkillerimizi alacaklı vekili olarak temsil etmektedir.

İhtiyati haciz, borçlunun alacaklıdan mallarını kaçırması ihtimaline karşı öngörülmüş bir tedbirdir2004 sayılı İcra İflas Kanunu’nda 257 ve devamı maddelerinde düzenlenmiştir.

Ödeme emri gönderilerek icra takibine geçilmesi durumunda, kötü niyetli borçlunun hile ile mal kaçırması söz konusu olabilmektedir.

Bundan dolayı alacağı kambiyo senedi, (Çek, Senet) fatura, sözleşme gibi bir belgeye bağlı olan alacaklının, kötü niyetli borçlulara karşı bu yola başvurma imkânı vardır.

İhtiyati haciz, vadesi gelmiş borçların yanında, şartlarının oluşması halinde vadesi gelmemiş bir borçtan dolayı da istenebilir.

İcra Hukukunda Takip Türleri

İcra Hukuku

Türk Hukuku’nda borcun tahsili için alacaklı tarafından başvurulacak olan takibin türü; alacaklının elinde bulunan belgenin türüne ve niteliğine göre değişkenlik göstermektedir.

Buna göre farklı hukuki durumlar için farklı takip yolları oluşturulmuş, bunlardan her biri için farklı prosedürler, süreler öngörülmüştür.

Alacağını elde edemeyen alacaklının başvurabileceği genel takip yollarını ilamlı ve ilamsız takip yolu olarak sıralayabiliriz.

İlamsız icra takibi: Elinde kambiyo senedi (bono, poliçe, çek) ya da ilam (mahkeme tarafından verilen karar) gibi belgeleri bulunmayan alacaklının alacağını elde etmek için başvurduğu takip yoluna ilamsız icra takibi denmektedir.

İlamsız icra takibinin konusu para ve teminattır. Dolayısıyla çocuk teslimi, menkul teslimi, taşınmazların tahliye ve teslimi gibi konusu para olmayan alacaklar hakkında ilamsız icra takibi yapılamamaktadır.

Bu takip yolu ile mahkemeden karar alınmadan icra dairesine başvurularak borçluya karşı takip başlatılır. Takip başlatıldıktan sonra borçluya ödeme emri gider ve borçluya 7 gün içerisinde ödemesi veya itiraz etmesi bildirilir.

7 günlük süre içerisinde itiraz edilmezse ve ödeme yapılmazsa, takip kesinleşir. Takibin kesinleşmesi ile beraber icra hukukundaki diğer aşamalar (sorgu, haciz, satış…) işletilebilir hale gelmektedir.

İstanbul İcra Hukuku Avukatı Hizmetlerimiz

  • Her türlü icra takibi hazırlanması ve takibi
  • Haciz işlemleri
  • Karşılıksız çek davalarının açılması ve takibi
  • İflas hukuku işlemleri
  • İflasın ertelenmesi davalarının hazırlanması ve takibi
  • Menfi tespit ve istirdat davalarının hazırlanması ve takibi
  • Yedieminliği suistimal davalarının açılması
  • Borca ve takibe itiraz işlemlerinin yapılması
  • İtirazın kaldırılması davalarının hazırlanması ve takibi

İstanbul İcra Hukuku Avukatı Ekibimize Ulaşın

Akkaş Hukuk ve Avukatlık Bürosu olarak, icra hukuku ve iflas hukuku alanında kapsamlı hizmetler sunarak müvekkillerimizin haklarını koruma altına alıyoruz. İcra avukatlarımız, borçlu ve alacaklılar arasındaki hukuki uyuşmazlıkların çözümünde etkin rol oynar ve icra takibi, haciz işlemleri, iflas süreci ve alacak tahsilatı gibi konularda profesyonel destek sağlar.

İcra hukuku süreçlerinde, borçlu tarafın itirazlarını değerlendirip gerekli hukuki adımları atarken, alacaklıların haklarını en hızlı şekilde tahsil etmeyi hedefleriz. Uzlaşma ve arabuluculuk hizmetlerimiz ile taraflar arasında dostane çözümler üreterek, uzun süren mahkeme süreçlerinden kaçınmayı amaçlarız.

İcra ve iflas hukuku konularında uzman ekibimizden danışmanlık hizmeti almak ve hukuki sorunlarınız için güvenilir bir çözüm ortağına ihtiyaç duyuyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz. Akkaş Hukuk ve Avukatlık Bürosu olarak, sizlere en iyi hizmeti sunmak için buradayız. Hukuk büromuza ve İstanbul icra hukuku avukatı için avukat kadromuza İletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

error: Content is protected !!